REFERANSER, UTTALELSER OG KOMPETANSE

"Petter er en fremragende språkvasker, som kan gjøre underverker med en tekst."
"Atter igjen nydelig redigert! Du fanger opp det lille ekstra og jeg er kjempefornøyd!"
"Jeg ser jo hva dette gjør med teksten, du tilfører tyngde (...) en mye bedre opplevelse."
"Hjertelig takk for veldig flott oppfølging og profesjonell hjelp. Dette kunne ikke blitt bedre."  "Veldig flott skrevet! Er veldig fornøyd :)"

Les flere tilbakemeldinger lenger ned på siden - helt fra 1989 til 2021.


Kompetanse

Petter A. Jensen, grunnlegger og faglig leder av Tekstrenseriet, er utdannet journalist. Han har flere tiårs erfaring fra arbeid med språk og informasjon i Norge og Sverige, innen et bredt spekter av sjangere og publikasjonsformer.

Erfaringene hans strekker seg fra korrekturlesing og bearbeiding av andres manus, via språklig og grafisk utforming av informasjons- og reklamemateriell, til arbeid med egne reportasjer og bøker.

Han har arbeidet som reporter for norske og svenske publikasjoner, drevet eget firma under navnet Kreativ Text & Foto og forfattet petitartikler, sanger, dikt, eventyr, noveller, en svensk ghostwriter-biografi samt krimbøker for barn (under forfatter-aliaset Petrus Jensen).

Som forfatter er Petter A. Jensen først og fremst skjønnlitterær og har parallelt med Tekstrenseriet flere bokprosjekter på gang; du finner hjemmesiden for forlaget her: www.baryton-bokforlag.no

 Men han behersker også meget godt andre stilarter, som sakprosa, akademiske publikasjoner, formelle brev, offentlig informasjon og reklametekster.

Blant oversettelser kan nevnes et skuespill skrevet på norsk av en engelskspråklig dramatiker - det måtte derfor språkvaskes grundig før oversettelse til svensk.

Uttalelser og referanser (ikke tidskronologisk)

"Atter igjen nydelig redigert! Du fanger opp det lille ekstra og jeg er kjempefornøyd! Du har garantert jobb fra meg så lenge jeg kan skrive bøker."
Silje Eckerman Rostvåg, barnebokforfatter (tilbakemelding 25-8-2021).

"Veldig flott skrevet! Er veldig fornøyd :)"
Mary Cooper, Laksevåg, etter utforming av invitasjon til kulturfestival for Liberian Association In Hordaland (e-post 5-2-2020).

"Dette var veldig lærerikt å lese. Synes du er "spot-on" der du gjør forandringer ... Jeg ser jo hva dette gjør med teksten, du tilfører tyngde som gjør det hele til en mye bedre opplevelse."
Henrik Foss, E-bokforfatter, Sarpsborg, etter språkvask av manus (Facebook-anbefaling 19-11-2019).

"Petter er en utrolig dyktig og dedikert språkvasker. I tillegg til språkvask har jeg vært så heldig å få ekstremt god rettledning i forhold til å få fram mitt budskap, gjennom teksten. Den språklige presisjonen fikk også fram en fin flyt i min masteroppgave. Kan virkelig anbefale Petter og Tekstrenseriet på det aller varmeste!"
Nils. M. Glomsaker, norsklærer, Jessheim, etter språkvask av masteroppgave (Facebook-anbefaling 21-6-2019).

"Petter er en fremragende språkvasker, som kan gjøre underverker med en tekst. Anbefales på det varmeste!"
Kristen Vamsæter, masterstudent, Oslo, etter språkvask av en rekke eksamensoppgaver (Facebook-anbefaling 18-3-2019).

"Hjertelig takk for veldig flott oppfølging og profesjonell hjelp. Dette kunne ikke blitt bedre. Beklager at jeg ikke fikk gitt tilbakemelding på spørsmålet du sendte, har arbeidshelg. Glad du fant ut av det... Flott resultat."
Merethe Hansen, Larvik, etter hjelp med å forfatte en viktig tekst i en organisasjonssammenheng (e-post 25-3-2017).

Odd Børretzens tilbakemelding
Odd Børretzens tilbakemelding

"Kjære P. A. J. Jeg synes dette er glimrende. Takk skal du ha. Absolutt det beste intervju jeg har vært utsatt for. [...] Hilsen Odd (Børretzen)."
Kåsørens/forfatterens tilbakemelding i forbindelse med stort intervju i bladet Familien (Hjemmet Mortensen Forlag), 1992.

"Det har blitt så mye bedre. Jeg merker at vi er på samme bølgelengde, vi tenker på samme måte, du har ikke misforstått meg og jeg er SÅ enig i endringene dine. Jeg tar det som trening og skal prøve å lære å frisere min egen tekst. Tusen takk!"
Victoria Jensen, bachelorstudent, Tromsø, etter språkvask/nedkorting av for lang semesteroppgave (e-post, 8-11-2016).

"Boken 'Alla dörrar var inte stängda' er en selvbiografi [...] ført i pennen av forfatteren Petter A. Jensen, elegant og levende skrevet på lettlest svensk språk [...] gjengitt slik at leseren ser alt for seg som på en film. Man føler heten i varme og tørre Tunisia, forstår godt hvordan livet i en grotte arter seg, synes å ane krydderduften på torsdagsmarkedet. [...] Denne nordafrikanske mannen, Mose, har mye å si oss. Hans uvanlige og nærmest uvirkelige reise fra 'sand til snø' vil gjøre dypt inntrykk på alle som leser boken."
Fra bokanmeldelse 2014 av Svein Bjørneby, Halden, tidligere konsernoverlege og HMS-direktør i Telenor. Les hele anmeldelsen her! (Se også et lite utvalg leseruttalelser lenger ned på denne siden).

"Petter A. Jensen har förmågan att i text förmedla kompliserat material på ett för vanliga människor förståeligt sätt. [...] jag brukar alltid få läsa 'byråkrat-svenska' flera gånger innan jag förstår innehållet i texten. Men Petters omfattande bidrag til ovan nämnda textmaterial förstod jag första gången jag läste det, trots att temat och innehållet inte är av det enklaste. Han har även hjälpt mig själv och andra att hitta väl fungerande formuleringar och förbättra krångliga texter till förståelig svenska."
Lisbeth Schagerholm, lokalpolitiker, Gesäter i Dals-Ed, Sverige (1997),

Else Liv Hagesæthers tilbakemelding
Else Liv Hagesæthers tilbakemelding

"Petter A. Jensen. Gratulerer med bra artikkel. [...] Responsen på artikkelen har vært helt enorm. Fredag, da faste abonnenter fikk bladet i posten, begynte telefonen hos meg å kime. Siden har den fortsatt. I tillegg brev på brev [...] Bladet har vært utsolgt på flere utsalgssteder. [...] Det som går igjen er: 'Artikkelen har en slik positiv tone, den gav meg et kikk til å starte opp, komme i angrepsposisjon på støvet osv.' Butikkene har også merket stor pågang. Takk for positiv reklame for et nedvurdert fagområde, renhold!"
Else Liv Hagesæthers tilbakemelding etter stort intervju i bladet Familien (Hjemmet Mortensen Forlag), 1994. (E. L. H. hadde nylig lansert begrepet ELH-renhold - Enkelt, Lett Hjemme-renhold - og var på den tiden kjent som lærebokforfatter og rådgiver i renholdsteknikk, med regjeringskvartalet, NRK, NSB og store hotellkjeder som kunder.)

"En underholdende reportasje om noe så kjedelig som stråtapet"
"En underholdende reportasje om noe så kjedelig som stråtapet"

"Petter har prestert å skrive en riktig underholdende reportasje om noe så kjedelig som stråtapet!"
Sjefredaktør Karin Aubert Stenholm under reportermøte i Familien (Hjemmet Mortensen Forlag), 1993.

"Kjære Petter A. Jensen. [...] Vi her i redaksjonen [...] er begeistret for skrivestilen din. [...] Med vennlig hilsen J. W. Cappelens Forlag a.s, Elisabeth Hole Skjervum."
Etter innsendt prøvekapittel for eventuell bok om Tistedals-mordene, 1993 (prosjektet ble avlyst da tilsvarende planer viste seg å foreligge hos andre).

"Det er i det hele tatt en mengde gode beskrivelser i boken (...) Her føler leseren seg til stede (...) Det er godt gjort. Og dette er ikke et engangstilfelle - det skjer igjen og igjen i boken. Forfatteren skriver helt enkelt godt. (...)

Jan Roger Stensland, manuskonsulent, bokarbeid.no (29-6-2017).

"Vi på Hafslund barneskole var så heldige å få besøk en hel dag av forfatter Petrus Jensen ved Baryton Bokforlag. Han leste fra sine bøker og hadde workshop for de eldste elevene der de lærte å skrive et plott. Både elever og lærere fikk mange gode tips til videre skriving. Bøkene er flotte og spennende, anbefales på det sterkeste."
Jorun Handelsby Olsen, leseansvarlig, Hafslund barneskole, Sarpsborg.

Petrus Jensen på skolebesøk
Petrus Jensen på skolebesøk

"Spennende bøker. Flere ønsker å lese dem nå."  (Lejla og Bjørg, lærere, 7. trinn, Tistedal skole.)
"Elevene var imponerte over å få besøk av en ekte forfatter og de lærte en del om det å skrive [...] Det var også flere som fikk lyst til å lese bøkene dine! Du hadde en morsom start, elevene ble fenget og lyttet. Du fortalte på en veldig god måte fra bok nr. tre. [...] Utrolig moro at du la igjen et kapittel til den nye boken. Flere klasser jobber med å skrive videre på teksten. Elevene synes dette er veldig spennende!"
 
(Lisbeth Torp, lærer, 5.-7. trinn, Låby skole.)
Utdrag av tilbakemeldinger etter besøk ved Halden kommunes barneskoler høsten 2015, med høytlesing fra detektivbøkene om Lissi, Luta og Fyrstikken. Les flere tilbakemeldinger her!

"Petter Anders Jensen [...] bearbeidet mange av mine manus språklig. [...] god språksans, arbeider med stor nøyaktighet og har de egenskaper som utpreger en god korrekturleser."
Edin Løvås, forfatter, grunnlegger og tidligere leder av Sandomstiftelsen; utdrag fra attest (1989).

"Underbar bok, bra skriven och väldigt intressant!"  (Catarina Johansson.)
"Ett annorlunda sätt att berätta som gör att jag nästan känner lukter och ser färgerna. Det är som jag själv upplever händelserna...."
 
(Ruth Honorato Nathorst-Westfelt.)
"Den var så underbar, jag sträckläste den, kunde knappt lägga ifrån mig boken, man var verkligen med hela tiden, vilken bok!"
 
(Eva Ibrahim.)
"En mycket intressant och livfull skildring av en resa från en värld till en annan. Kan rekommenderas till alla!"
  (Katarina Ström.)
Leseruttalelser våren 2014 om boken 'Alla dörrar var inte stängda - en nordafrikans omtumlande resa från sand till snö'.
Les flere uttalelser her! (Se også utdrag av anmeldelse lenger opp på denne siden.)

"Tillsammans med ett antal besjälade kommuninvånare har undertecknad deltagit i ett arbete som har till syfte att förändra ett politiskt beslut [...] I detta arbete har Petter Jensen varit en nyckelperson. Petters tidigare erfarenheter från dels journalistiskt arbete och dels arbetsledning inom kursverksamhet, har varit en ovärderlig tillgång. [...] sättet att använda ord, både i tal och skrift, intressegör hans budskap ytterligare.
    God analytisk förmåga, vid bearbetning och utvärdering av extern information kombinerat med proffessionella kunskaper i användandet av datorkraft, har nedbringat tiden för produktion av skrivet material avsevärt. [...] Viljan att lyssna till andra människor, samt att på ett mycket konstruktivt sätt bearbeta framförda förslag och idéer är egenskaper som kan sammanfattas som god samarbetsförmåga."

Sven-Harald Persson, formann i Rölanda Centeravdelning, Rölanda i Dals-Ed, Sverige (1997).


"Dette ble en skryteside fra ende til annen - men jeg måtte jo få sagt det, så du forstår at du kan ha nytte av meg!"
Petter A. Jensen, i forbindelse med lanseringen av Tekstrenseriet årsskiftet 2016/2017.